Türkmenistan Heyeti Merkez Birliğini Ziyaret Etti

Türkmenistan Tarım Bakanlığı’nda çalışmakta olan Veteriner Hekim, Suni Tohumlama Uzmanı ve Araştırma Görevlilerinden oluşan bir heyet 21 Ekim 2015 tarihinde Merkez Birliğini ziyaret etti.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Cemalettin ÖZDEN, Genel Başkan Yardımcısı İlhan KÖTEN, Yönetim Kurulu Üyesi Nurhan DAYAN, Balıkesir DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Kemal ÇAKIRCA ve Merkez Birliği Genel Sekreteri Dr. Hüseyin VELİOĞLU’nun katıldığı toplantıda her iki taraf, düzenlenen toplantın önemini vurgulayarak, yapılabilecek çalışmalar hakkında değerlendirilmelerde bulundu.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği’nin faaliyetlerini ele alan tanıtım filminin izlenmesinin ardından Merkez Birliği Teknik İşler Şube Müdürü Dr. Onur ŞAHİN tarafından Türkiye’de yürütülmekte olan ırk ıslahı çalışmaları ve kayıt sistemi hakkında bilgi verildi.

Hayvancılık konusunda sağlanacak olası işbirliklerinin ülkelerinde memnuniyetle karşılanacağını belirten Heyet, bu durumun Türkmenistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi  bakımından da katkı sağlayacağını ifade etti.

  IMG_2416 IMG_2412

IMG_2432IMG_2442

   

Haberlerde aramak istediğiniz kelimeyi yazınız