Türkiye – İran Tarımsal İş Forumu Gerçekleştirildi

Türkiye – İran Tarımsal İş Forumu 25 Ekim 2016 tarihinde İran Tarımsal Seferberlik Bakanı Mahmoud HOJJATI, İran Köy Kooperatifi Kurumu Genel Müdürü Hassan SAFAEI ve birçok üst düzey bürokratın katılımıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sayman Üyesi Faik YAVUZ’un yaptığı forumda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk ÇELİK İran ve Türkiye`nin rekabetle küçülmek yerine iş birliğiyle büyümeyi tercih ettiğini belirterek, 160 milyonluk toplam nüfusa ve 100 milyar doları aşkın tarımsal hasılaya sahip iki ülkenin iş birliğiyle oluşturacağı sinerji, bölgenin huzur ve barışı için son derece önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliğini temsilen Genel Sekreter Dr. Hüseyin VELİOĞLU, Teknik İşler Şube Müdürü Dr. Onur ŞAHİN ve Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Onur YILDIZ’ın katıldığı forumun öğleden sonraki oturumunda Isfahan İli Sığır Yetiştiricileri Birliği Genel Müdürü Hashem NASROLLAHİ BOOROOJENİ, Gahazvin İli Sığır Yetiştiricileri Birliği Genel Müdürü Hossein NEMATİ, Khorasan Razavi İli Sığır Yetiştiricileri Birliği Genel Müdürü Farshid SARRAF, İran Tarım ve Hayvancılık Merkez Kooperatifleri Genel Müdürü Alireza AZİZOLLAHİ ile aşılama, süt sağımı, hayvancılık ekipmanları, besicilik ve embriyo transferi konuları hakkında ikili görüşmeler yapılarak, bilgi ve deneyimler aktarıldı.

ylo_8707 [caption id="attachment_3219" align="alignleft" width="620"]Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği`nde (TOBB) Türkiye-İran Tarımsal İş Forumu düzenlendi. Toplantıda İran Tarımsal Seferberlik Bakanı Mahmoud Hojjati konuşma yaptı.  ( Okan Özer - Anadolu Ajansı ) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği`nde (TOBB) Türkiye-İran Tarımsal İş Forumu düzenlendi. Toplantıda İran Tarımsal Seferberlik Bakanı Mahmoud Hojjati konuşma yaptı. ( Okan Özer - Anadolu Ajansı )[/caption] img-20161025-wa0024 img-20161025-wa0006 img-20161025-wa0018

Haberlerde aramak istediğiniz kelimeyi yazınız