Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı ile Görüştü

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliklerinin içinde bulunduğu ekonomik sorunların yanı sıra ırk ıslahı çalışmaları, kırmızı et ve süt sektöründeki güncel konuların değerlendirilmesi maksadıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Ahmet Eşref FAKIBABA, Merkez Birliği Yönetim ve Denetleme Kurulları ile Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısında bir araya geldi. Anayasa Komisyon Başkanvekili Sayın Reşat PETEK’in de katıldığı ve bir saate yakın süren toplantı çerçevesinde, Merkez Birliği Genel Başkanı Sayın Kamil ÖZCAN tarafından Türkiye’de Bakanlık ile müşterek olarak yürütülen başta ırk ıslahı çalışmaları olmak üzere; Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliklerinin yürüttüğü faaliyetler, İl Birliklerimizin ülkemizin büyükbaş hayvancılık sektöründeki rolü, destekleme modelinin değişmesine bağlı olarak son dönemde Birliklerimizin yaşamış olduğu problemler ve ekonomik sıkıntılar Sayın Bakanımıza iletildi.

 

Sayın Bakan ile yapılan toplantıya Yönetim Kurulu Genel Başkanı Kamil ÖZCAN, Genel Başkan Yardımcısı Yunus BAYDAR, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Mehmet ALDEMİR, Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Ercüment Serkan ÇELİKKAYA, Yönetim Kurulu Üyeleri Hacı SELVİ, Tuncay AYTIN, Serhat VAYISOĞLU, Denetleme Kurulu Üyeleri Mehmet Sedat GÜNGÖR ve Cemal KARAKOÇ katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın FAKIBABA, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği ve üye İl Birliklerinin hayvancılık sektörü açısından önemli kurumlar olduğunu ve hayvancılık sektörünün yaşadığı sorunların çözümünde Bakanlık tarafından önemsenen bir Sivil Toplum Kuruluşu olduğunu ifade etti. Buna istinaden Genel Başkanımız Sayın Kamil ÖZCAN tarafından, özellikle kırmızı et üretimi açısından yaşanan sıkıntıların ve ithalatın, Birliklerin gerçekleştireceği ıslah çalışmaları ile tamamen ortadan kaldırılabileceği belirtildi. Sayın FAKIBABA, Birliklerin ekonomik durumlarının düzeltilmesi için çaba sarf edeceklerini, bu kapsamda hayvancılık destekleme ödemeleri içerisinden Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliklerinin hizmetlerinin karşılığı olan bedelin kesilerek Birliklere ödenmesi konusunu değerlendireceklerini, Birlikleri üyeleri ile parasal konuda karşı karşıya getirmeyecek şekilde bir çalışma yapacaklarını söyledi.

 

Toplantı sonunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile birlikte Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliğinin süt ve kırmızı et sektörüne yol haritası oluşturabilecek bir hayvancılık çalıştayı yapılması konusunda görüş birliğine varıldı. Kasım ayı içinde ilgili sektör temsilcilerinin katılacağı çalıştay kapsamında süt ve kırmızı et piyasaları ile ilgili sorunlar masaya yatırılarak, çözüm önerilerinin sunulması hedeflenmektedir. Toplantı sonunda Genel Başkan Kamil ÖZCAN tarafından Sayın Bakanımıza plaket takdim edildi.

Sayın Bakan Ahmet Eşref FAKIBABA’ya hayvancılık sektörünün kalkındırılması adına Yetiştirici Birliklerimize karşı göstermiş olduğu ilgi ve yakın işbirliği için sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

Haberlerde aramak istediğiniz kelimeyi yazınız