Türkiye-Bosna Hersek Tarım İş Forumu Saraybosna’da Gerçekleşti

Bosna Hersek`in başkenti Saraybosna`daki parlamento binasında düzenlenen, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Ahmet Eşref FAKIBABA’nın katıldığı Türkiye-Bosna Hersek Tarım İş Forumu`na,  Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliğini temsilen Genel Başkanımız Kamil ÖZCAN katılım sağladı.

Merkez Birliğinin tarihi süreçlerini ve dünden bugüne faaliyetlerini panelist olarak özetleyen Kamil ÖZCAN, “Kırsalda yaşayan aile tipi küçük ölçekli işletmelerin bitkisel üretimin yanında, özellikle katma değer yaratan ürün seçeneği sunan hayvancılık alanlarının da özendirilmesi ve desteklenmesi kapsamında Merkez Birliği olarak tüm işbirliği ve katkıya hazır olduğumuzu ifade etmek isterim. Toplam nüfusunun %60’ı kırsalda bulunan Bosna Hersek’te kırsal refahın artırılması, projelerinizin sığır yetiştiriciliği ayağında yer almanın ve birlikte çalışmanın iki ülkeye de yararlı olacağını düşünmekteyim” dedi.

Açılış konuşmasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Ahmet Eşref FAKIBABA, düzenlenen tarım iş forumunun iki ülkenin iş insanları arasında faydalı bir iletişim ve ticaret ağı kuracağına inandığını vurgulayarak, "Bugün iş insanlarımızın yapacağı görüşmeler, gerek ticaretin gerekse ikili diyalogların geleceğinin tesisi açısından önem taşıyor. Bu bağlamda bu forumun iki ülkenin tarımsal işbirliği ve ticaretine uzun vadeli ve sürdürülebilir bir soluk getireceğine inanıyorum." dedi.

FAKIBABA, ticari yakınlığa sahip oldukları ve ticareti geliştirmek istedikleri ülkelerle son bir yıldır bakanlık koordinasyonunda tarım iş forumları düzenlediklerini belirterek, "Amacımız karşılıklı tarımsal ve ticaret hacmini geliştirmek, iş birliği imkânlarını artırmaktır." yorumunu yaptı.

Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Mirko SAROVİC de Bosna Hersek`in Türkiye ile dış ticaret dengesini her geçen yıl iyileştirdiğine işaret ederek, Türkiye`nin 2016 yılında en fazla tarım ürünü ihraç ettikleri ülke olduğunu söyledi.

SAROVİC, Türkiye ile mevcut ekonomik iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ülkedeki yatırım imkânlarının daha uygun hale getirilmesiyle daha fazla Türk yatırımcının Bosna Hersek`e geleceğini sözlerine ekledi.

Haberlerde aramak istediğiniz kelimeyi yazınız