Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile İşbirliği Protokolü İmzalandı

IPARD programı kapsamında bir kısmı ulusal fonlardan oluşan Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma hibelerinin etkin kullanılması amacıyla önemli bir adım atılmış ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ile işbirliği çalışmalarına başlanılmıştır.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref FAKIBABA’nın kırsal kalkınmaya verdiği önem ve küçük ölçekli işletmelerin desteklerden etkin bir şekilde faydalanması için başlattığı yeni projeler çerçevesinde, küçük çaplı yatırımcılara (150.000 TL’ye kadar) IPARD kırsal kalkınma projelerini ücretsiz hazırlayabilme imkanı sağlanmıştır.

 

Bu çerçevede, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı IPARD Yönetim Otoritesi olan Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği arasında 14 Şubat 2018 tarihinde işbirliği protokolü imzalanmıştır.

İmzalanan “İşbirliği Protokolü” ile küçük çaplı yatırımcılarımızın proje hazırlama aşamasında yaptıkları harcamaların azaltılması, sektörün ihtiyaçlarına uygun proje sayısının artırılması ve bu hibelerden daha fazla sayıda küçük işletmenin faydalanması amaçlanmıştır. Hazırlanan projelerin kabul edilmesi durumunda proje hazırlama bedelinin İl Birliği hesabına yatırılması öngörülmektedir.

 

Haberlerde aramak istediğiniz kelimeyi yazınız