Tarım Reformu Genel Müdürü Sayın Abdullah Burak KESER’e Ziyaret

Merkez Birliği Genel Başkanı Sayın Kamil ÖZCAN, Yönetim Kurulu Sekter Üyesi Sayın Ercüment Serkan ÇELİKKAYA ve Genel Sekreter Dr. Onur ŞAHİN, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Sayın Abdullah Burak KESER’i makamında ziyaret etti.

Yapılan görüşmede, 2018 yılında yapılması planlanan hayvancılık desteklemeleri kapsamında, Yetiştirici Birliklerinin faaliyetlerini sürdürebilmeleri için gerekli ekonomik kaynağın yaratılması maksadıyla buzağı desteklemesinden soykütüğü hizmet bedeline mahsuben kesinti yapılması ya da hayvancılık desteklemelerinden %3 olan yasal kesintinin %8-10 civarına çıkartılarak birliklerin hesaplarına aktarılması konusu değerlendirildi. Ayrıca yeni destekleme döneminde, soykütüğüne kayıtlı suni tohumlamadan doğan buzağı desteği, döl kontrolü fark desteklemesi ve süt analiz desteklemesine arttırılarak devam edilmesi talep edildi.

Toplantı kapsamında, Birliklerin üyelerinden aldıkları soykütüğü hizmet bedeli ile ilgili ana sözleşmede yer alan azami ibaresinin kaldırılmasının yanı sıra üyelikten çıkarmada noter kanalı ile tebligatın İl Birliklerinin mağduriyetine yol açması nedeniyle noter aracılığı ile ibaresinin mevzuattan kaldırılması talep edilmiştir.

Haberlerde aramak istediğiniz kelimeyi yazınız