Sütçü Sığırlarda Tip Sınıflandırma Eğitimi İzmir’de Gerçekleştirildi

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Merkez Birliğimizce yürütülen Soy Kütüğü ve Döl Kontrolü Projeleri kapsamında uygulanmakta olan sığırlarda dış görünüşe göre değerlendirme çalışmaları çerçevesinde “Sütçü Sığırlarda Tip Sınıflandırma Eğitimi” 12-14 Aralık 2019 tarihleri arasında İzmir’in Ödemiş İlçesinde gerçekleştirildi.

Sütçü Sığırlarda Tip Sınıflandırma Eğitimi’nin açılış toplantısına Genel Başkan Kamil ÖZCAN, Muhasip Üye Mehmet ALDEMİR, Yönetim Kurulu Üyeleri Hacı SELVİ, Serhat VAYISOĞLU, Denetleme Kurulu Üyeleri Mehmet Sedat GÜNGÖR, Ahmet KIRLIOĞLU, Genel Sekreter İbrahim KARAKOYUNLU, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü Islah ve Geliştirme Daire Başkanı Adem BÖLÜKBAŞI, Ziraat Yüksek Mühendisi Kemalettin ÖZCAN, Ziraat Mühendisi Ali Rıza AKINCI, Ziraat Mühendisi Hakan ÜLGEY, Veteriner Hekim Berrak ZEYNEL ve İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet KOCAAĞA katılım sağladı.

Sütçü Sığırlarda Tip Sınıflandırma Eğitimi Muş Alparslan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Onur ŞAHİN tarafından verilmiş olup eğitime Burdur, Balıkesir, Bursa, İzmir, Manisa, Muğla, Niğde ve Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliklerinde çalışan personeller, Merkez Birliği Teknik İşler Şube Müdürü Onur YİĞİT ve Uzman Veteriner Hekim Saadet OCAKLI katılım sağlamıştır.

İlk gün teorik eğitim gerçekleştirilmiş olup, ikinci ve üçüncü gün İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne ait Ödemiş Düve Merkezi`nde bulunan ineklerde uygulama eğitimi gerçekleştirilmiştir. Eğitim tamamlandıktan sonra katılım sağlayan birlik ve bakanlık personellerine sertifika verilmiştir.

Haberlerde aramak istediğiniz kelimeyi yazınız