SÜT SIĞIRLARININ BESLENMESİ VE RASYON HAZIRLAMA EĞİTİM PROGRAMI BAŞLADI

Damızlık Sığır Yetiştiricileri İl Birliklerinde istihdam edilmekte olan Ziraat Mühendisleri ve Veteriner Hekimlerin katılım sağladığı, “Süt Sığırlarının Beslenmesi ve Rasyon Hazırlama Tekniği” konulu kurs programının birincisi ve 15 – 19 Eylül 2014 tarihlerinde, Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecek olan eğitim çalışmaları başladı.

eğitim

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Sekreteri Dr. Hüseyin VELİOĞLU’nun yapmış olduğu açılış konuşmasının ardından, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Numan AKMAN ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Yaman YURTMAN tarafından süt sığırı işletmelerinde sürü yönetim teknikleri, yem kaybı ve nedenleri,  rasyonda kalite ve yeterlilik, sığırların farklı dönemlerinde besin maddesi ihtiyaçlarının hesaplanması ve rasyon hazırlama gibi konular hakkında eğitim sunumların yanı sıra Ziraat Mühendisi Gökmen ARPAĞ tarafından “Sığırlarda Bilgisayar Programı ile Rasyon Hazırlama” kapsamında bilgisayar programı eğitimi verilmektedir.

eğitim (2) eğitim (3)

Süt sığırlarının beslenmesi ile ilgili çeşitli konuların ele alındığı ve farklı İl Birliklerinde görevli olan personellerden oluşan toplam beş grubun kurs programı 15 Eylül 2014 - 5 Aralık 2014 tarihinde gerçekleştirilecektir.

Haberlerde aramak istediğiniz kelimeyi yazınız