Süt Piyasası Değerlendirme Toplantısı Merkez Birliğinde Gerçekleştirildi

Süt üretiminin artması ile birlikte süt piyasasında yaşanan sorunların değerlendirilmesi maksadıyla süt toplama ve pazarlama faaliyeti yapan İl Birlik başkanlarının katılımıyla Merkez Birliğinde bir toplantı gerçekleştirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Sayın Salih ÇELİK ve Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Sayın Kamil ÖZCAN’ın  hazır bulunduğu toplantıya, Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı Yunus BAYDAR, Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Ercüment Serkan ÇELİKKAYA, Yönetim Kurulu Üyeleri Hacı SELVİ ve Serhat VAYISOĞLU, Denetleme Kurulu Üyeleri Ahmet KIRLIOĞLU ve Cemal KARAKOÇ’un yanı sıra Eskişehir, Adana, Kırşehir, Nevşehir, Uşak, Aksaray, Isparta, Adıyaman, Hatay, Kayseri, Tokat, Sivas, Niğde ve Çorum İli olmak üzere Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanları katıldı.

Süt üretiminin artmasına bağlı olarak süt satışı ve çiğ süt fiyatlarında yaşanan sorunlar ele alındı. Toplantı sonucunda, süt tozu müdahalesinin sıkıntı yaşanan İllerde uygulanması ve süt tozu müdahalesi konusunda 2017 yılında yaşanan sıkıntıların tekrar yaşanmaması için gereken önlemlerin Bakanlıkça alınması gerektiği değerlendirildi. Toplantıya iştirak ederek katkı sağlayan Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Sayın Salih ÇELİK’e ve İllerden iştirak eden değerli Birlik Başkanlarımıza teşekkür ederiz.

Haberlerde aramak istediğiniz kelimeyi yazınız