Soy Kütüğü İşletme ve Hayvan Sınıflandırma Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 24 Ağustos 2023 tarihine İzmir Menemen UTEM’de Soy Kütüğü İşletme ve Hayvan Sınıflandırma Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Soy Kütüğü işletmeleri ve işletme, hayvan sınıflandırma faaliyetleri, süt içerik analiz faaliyetleri kapsamında bilgilendirmeler yapılan toplantının açılış konuşmalarını Hayvancılık Genel Müdürlüğü Islah Dairesi Başkanı Adem BÖLÜKBAŞI, İzmir Tarım İl Müdür Yardımcısı Oktay DARCAN ve İzmir UTEM Müdürü Tuncay TOPDEMİR yaptı.

Toplantı çerçevesinde Islah Dairesinden Ziraat Yüksek Mühendisi Kemalettin ÖZCAN, Ziraat Mühendisi Dr. Engin ÜNAY, Doç. Dr. Seyrani KONCAGÜL Sığırlarda Soy Kütüğü sınıflandırma faaliyetleri, Soy Kütüğü işletme sınıflandırma, e-ıslah veri tabanı, genomik seleksiyon ve ilgili mevzuatlar konularında sunumları ile katılımcılara bilgiler verdiler.

Merkez Birliği Teknik İşler Şube Müdürü Onur YİĞİT, Uzm. Veteriner Hekim Saadet OCAKLI, Ziraat Mühendisi Serhat GÜNDÜZ, ile 41 DSYB’den, Sorumlu Müdür ve çok sayıda Teknik Personel katılım sağladı.

Tüm iştirakçilere katılımlarından ve katkılarından dolayı teşekkür eder, verimli geçen toplantının ülke hayvancılığına hayırlı olmasını dileriz.

Haberlerde aramak istediğiniz kelimeyi yazınız