Simental Irkı Sığırlarda Tip Sınıflandırması ve Vücut Kondisyonu Değerlendirme Eğitimi Ankara’da Gerçekleştirildi

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Merkez Birliğimizce ortaklaşa yürütülen Soy Kütüğü ve Döl Kontrolü Projeleri kapsamında sığırlarda dış görünüşe göre değerlendirme çalışmaları çerçevesinde “Simental Irkı Sığırlarda Tip Sınıflandırması ve Vücut Kondisyonu Değerlendirme (Fleckscore) Eğitimi” düzenlendi. Eğitim Ankara’da 15-17 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

 

Merkez Birliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen Simental Irkı Sığırlarda Tip Sınıflandırması ve Vücut Kondisyonu Değerlendirme Eğitimi’nin açılış toplantısına Genel Başkan Kamil ÖZCAN ve Genel Sekreter İbrahim KARAKOYUNLU katılım sağladı.

 

Merkez Birliği Teknik İşler Şube Müdürü Onur YİĞİT tarafından verilen eğitime 13 İl Birliği ve Uluslararası Hayvancılık Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğünden olmak üzere toplam 39 kişi katılım sağladı.

 

Eğitim başlangıçta teorik olarak verildi. Devam eden eğitim günlerinde Ankara DSYB üyesi işletmelerde simental ırkı sığırlarda uygulama eğitimi gerçekleştirilmiştir.

 

Güçlü vücut kondisyonu, sağlıklı meme ve ayak bacak yapısına sahip simental ırkı sığırların ülkemiz hayvancılığına kazandırılması amacıyla düzenlenen eğitimin Birlik personellerine ve Birlik üyelerine hayırlı olmasını dileriz.

 

Haberlerde aramak istediğiniz kelimeyi yazınız