Milli Tarım Projesi Başlıyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, tarımda verimliliği artırmak amacıyla geliştirilip uygulamaya sokulan “Milli Tarım Projesi”nin tanıtım töreni Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Düzenlenen tanıtım töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayip ERDOĞAN, Başbakan Binali YILDIRIM, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk ÇELİK’in yanı sıra Merkez Birliği Genel Başkanı Cemalettin ÖZDEN hazır bulundu.

Türkiye’nin bir çok şehrinden gelen çiftçilerin de iştirak ettiği törende Cumhurbaşkanı yaptığı konuşmasında; Tarımın, insanlığın varlığını sürdürebilmesinin ‘olmazsa olmazı’ olduğunu belirterek, Milli Tarım Projesinin; ‘Havza Bazlı Üretimi Destekleme’ ve ‘Hayvancılıkta Yerli Üretimi Destekleme’ adıyla iki başlık altında hayata geçirildiğini ve projeye hep birlikte sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Anadolu’nun, dünyanın en kadim tarım ve hayvancılık coğrafyası olmasına rağmen, bugün Türkiye’nin, her iki konuda da olması gereken yerin çok uzağında bulunduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Topraklarımız var ama doğru planlama yaparak, yeterli teknik destek sağlayarak hakkıyla değerlendiremiyoruz. Meralarımız var ama et fiyatları almış başını gidiyor. İhtiyacımızı karşılayabilmek için ithalat yapmak zorunda kalıyoruz” görüşlerine yer verdi ve bunun kabul edilebilir bir manzara olmadığını söyledi.

2016-11-14-tarim-08 2016-11-14-tarim-09

Haberlerde aramak istediğiniz kelimeyi yazınız