Merkez Birliği Türkiye-Gürcistan Tarımsal İş Forumu`na Katıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla 18 Ağustos 2016 tarihinde Tiflis’de gerçekleştirilen Türkiye-Gürcistan Tarımsal İş Forumu’na Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği’ni temsilen Genel Başkan Cemalettin Özden, Genel Sekreter Dr. Hüseyin Velioğlu ve Ziraat Mühendisi İbrahim Karakoyunlu katıldı.

Çelik,  gerçekleştirilen stratejik düzeydeki toplantılar ile Tarım Yürütme Komitesi Toplantısı ve Tarım İş Forumu`nun, iki ülke açısından bu yılın son derece verimli bir yıl olduğunu açıkça ortaya koyduğunu dile getirerek, bu gelişmelerin siyasi, ekonomik ve ticari ilişkilere katkısının önemli olacağına inandığını kaydetti.

Türkiye`nin Tarım-İş Toplantılarının ilkini Gürcistan`da gerçekleştirdiğini anımsatan Çelik, bu toplantıların diğer ülkelerde de devam edeceğini belirterek, yapılan tüm görüşmelerde anlaşma sağlandığını ve bundan sonra Gürcistan-Türkiye arasındaki potansiyelin artırılmasının iş adamlarına düştüğünü söyledi.

Gürcistan Tarım Bakanı Otar Danelia ise Türkiye ile Gürcistan arasında tarım ve ticaret alanındaki ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik çaba gösterilmesi gerektiğini söyleyerek, "Bu son derece önemli bir görüşme. Türkiye, bizim çok yakın komşumuz ve dost ülkedir. Bizim Türkiye ile stratejik ilişkilerimiz var." diye konuştu.

gürcistan 2 gürcistan 1

Haberlerde aramak istediğiniz kelimeyi yazınız