MERKEZ BİRLİĞİ HEYETİ, PAKİSTAN`A ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ

Türkiye ile Pakistan arasında işbirliği imkanlarının geliştirilmesi ve yeni projelerin görüşülmesi kapsamında Merkez Birliği tarafından 17-22 Ağustos 2014 tarihleri arasında Pakistan’ın Pencap Eyaleti’ne ziyaret gerçekleştirildi.

1

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Nihat PAKDİL Başkanlığında gerçekleştirilen ziyarete, GTHB Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Dr. Nahit YAZICIOĞLU, Islah ve Geliştirme Daire Başkanı Dr. Ali AYAR, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Mehmet Ali KARAGÖZ, Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Klinik Öncesi Bilimler Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Rıfkı HAZIROĞLU Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Muhasip Üye Sırrı ÖZTÜRK ve Genel Sekreter Dr. Hüseyin VELİOĞLU katılım sağladı.

2  3

Pakistan Veterinerlik ve Hayvan Bilimleri (UVAS) Üniversitesi’ne yapılan ziyarette, veteriner, hayvancılık ve ilgili sektörlerde eğitim, araştırma ve geliştirme işbirliği olasılıklarının görüşülmesinin yanı sıra; Dr. Nihat PAKDİL tarafından “Türkiye Hayvancılık Sektörü Gelişimi” konulu, Sırrı ÖZTÜRK tarafından ise “Tür İyileştirilmesi ve Islah Çalışmaları” hakkında sunum yapıldı. Program kapsamında, çiftlik ziyaretinde de bulunan Heyet burada Pakistan’a özgü sığırları inceleme imkanı buldu.

 5

Programın son günü iki ülke arasında hayvan sağlığı protokollerinin imzalanmasının ardından, başta Pakistan’da gerçekleştirilebilecek yetiştirici eğitimleri olmak üzere, sperma ve düve ihracatı gibi konular hakkında yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.

4  4

Haberlerde aramak istediğiniz kelimeyi yazınız