Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği’nin 11. Olağan Genel Kurul Toplantısı, 29 Eylül 2025 tarihinde Ankara’da Meyra Palace Hotel’de gerçekleştirildi. Genel Başkan Kamil ÖZCAN’ın açılış konuşmasının ardından Divan Heyeti seçimi yapıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı temsilcilerinin konuşmalarında adaylara başarı dileklerinde bulunmasının ardından, Divan Heyeti tarafından Genel Kurul gündem maddeleri tek tek ele alındı ve oy kullanımına geçildi.
Tokat DSYB Yönetim Kurulu Başkanı İlhan KÖTEN ve Burdur DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Kamil ÖZCAN’ın aday olduğu Genel Kurul Toplantısına 80 ilden gelen delegeler katılım sağladı. Toplam 472 delegenin oy kullandığı seçimde, sarı liste (Kamil ÖZCAN) 204 oy alırken, mavi liste (İlhan KÖTEN) 267 oy alarak seçimi kazandı ve Merkez Birliği’nin yeni Genel Başkanı İlhan KÖTEN oldu.
Genel Başkanlığa seçilen İlhan KÖTEN teşekkür konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Delegelerimizin güveni ve desteğiyle bu görevi devralmış bulunuyorum. Tüm delegelerimize teşekkür ediyor, yeni dönemin camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.”
Teşekkür konuşmasının ardından birlik ve beraberlik mesajı veren KÖTEN, üreticilerin sorunlarının çözümü için el birliğiyle çalışacaklarını vurguladı.
Merkez Birliği delegelerine yakışır şekilde geçen Genel Kurul Toplantısı, birlik ve dayanışma ruhu içerisinde tamamlandı. Genel Kurula katılım sağlayan tüm delegelerimize ve misafirlerimize şükranlarımızı sunar, yeni Yönetim ve Denetleme Kurulumuza başarılar dileriz.