Holstein ve Simental Irkı Sığırlarda Tip Sınıflandırması ve Vücut Kondisyonu Değerlendirme Eğitimi Balıkesir’de Gerçekleştirildi

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Merkez Birliğimizce ortaklaşa yürütülen Soy Kütüğü ve Döl Kontrolü Projeleri kapsamında sığırlarda dış görünüşe göre değerlendirme çalışmaları çerçevesinde “Holstein ve Simental Irkı Sığırlarda Tip Sınıflandırması ve Vücut Kondisyonu Değerlendirme Eğitimi” düzenlendi. Eğitim Balıkesir’de 4-8 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Balıkesir DSYB ev sahipliğinde gerçekleştirilen Holstein ve Simental Irkı Sığırlarda Tip Sınıflandırması ve Vücut Kondisyonu Değerlendirme Eğitimi’nin açılış toplantısına Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan ALKAN, Balıkesir DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan ÇETİN, Isparta DSYB Başkanı Hasan Hüseyin ÖZDEMİR, Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil ÖZCAN, Muhasip Üye Metin YARAŞCI, Yönetim Kurulu Üyesi Bülent OZAN, Denetleme Kurulu Üyesi Ergül GÜNAYDIN, Genel Sekreter İbrahim KARAKOYUNLU, Teknik İşler Şube Müdürü Onur YİĞİT, İdari İşler Şube Müdürü M.Cüneyt BAYOĞLU ve Muş Alparslan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Onur ŞAHİN katılım sağladı.

Teknik İşler Şube Müdürü Onur YİĞİT ile Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Onur ŞAHİN tarafından verilen Holstein Irkı Sığırlarda Tip Sınıflandırması ve Vücut Kondisyonu Değerlendirme Eğitimine 11 İl Birliğinden toplam 35 kişi katıldı. Simental Irkı Sığırlarda Tip Sınıflandırması ve Vücut Kondisyonu Değerlendirme Eğitimine 11 ilden 33 kişi katılım sağladı.

Eğitim başlangıçta teorik olarak verildi. Devam eden eğitim günlerinde Balıkesir DSYB üyesi işletmelerde Holstein ve Simental ırkı sığırlarda uygulama eğitimi gerçekleştirilmiştir.

Güçlü vücut kondisyonu, sağlıklı meme ve ayak bacak yapısına sahip Holstein ve Simental ırkı sığırların ülkemiz hayvancılığına kazandırılması amacıyla düzenlenen eğitimin Birlik personellerine ve Birlik üyelerine hayırlı olmasını dileriz.

Haberlerde aramak istediğiniz kelimeyi yazınız