Holstein Irkı Sığırlarda Tip Sınıflandırması ve Vücut Kondisyonu Değerlendirme Eğitimi Amasya’da Gerçekleştirildi

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Merkez Birliğimizce ortaklaşa yürütülen Soy Kütüğü ve Döl Kontrolü Projeleri kapsamında sığırlarda dış görünüşe göre değerlendirme çalışmaları çerçevesinde “Holstein Irkı Sığırlarda Tip Sınıflandırması ve Vücut Kondisyonu Değerlendirme Eğitimi” düzenlendi. Eğitim Amasya’da 12-13 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirildi.

Amasya DSYB ev sahipliğinde gerçekleştirilen Holstein Irkı Sığırlarda Tip Sınıflandırması ve Vücut Kondisyonu Değerlendirme Eğitimi’nin açılış toplantısına Teknik İşler Şube Müdürü Onur YİĞİT ve Amasya DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Güner ASLAN katılım sağladı.

Merkez Birliği Teknik İşler Şube Müdürü Onur YİĞİT tarafından verilen eğitime Amasya ve Çorum İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinden toplam 17 kişi katıldı.

Eğitim başlangıçta teorik olarak verildi. Devam eden eğitim günlerinde Amasya DSYB üyesi işletmelerde holstein ırkı sığırlarda uygulama eğitimi gerçekleştirildi.

Güçlü vücut kondisyonu, sağlıklı meme ve ayak bacak yapısına sahip holstein ırkı sığırların ülkemiz hayvancılığına kazandırılması amacıyla düzenlenen eğitimin Birlik personellerine ve Birlik üyelerine hayırlı olmasını dileriz.

 

Haberlerde aramak istediğiniz kelimeyi yazınız