GTHB Ulusal Genomik Seleksiyon Projesi kapsamında Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Merkez Birliği ortaklığında yürütülmekte olan Süt Sığırlarında Genomik Seleksiyon Projesinin 2017 yılı değerlendirme toplantısı Merkez Birliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Hayvancılık Genel Müdürlüğünden Dr. Senem Hacıömeroğlu ve Veteriner Hekim Necla Kalkay, Lalahan Uluslararası Hayvancılık ve Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Sedat Hamdi Kızıl, Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Vedat Karakaş, Araştırma görevlileri Mehmet Kızılaslan ve Yunus Arzık, Ankara Üniversitesi Zootekni Bölümünden Doç. Dr. Seyrani Koncagül ve Merkez Birliğini temsilen Genel Sekreter Dr. Onur Şahin, Teknik İşler Şube Müdürü İbrahim Karakoyunlu, Uzman Veteriner Hekim Saadet Ocaklı katıldı.

Toplantıda çerçevesinde projede yer alan ineklerden kan alım çalışması ve biyoteknoloji laboratuarında gerçekleştirilen genotipleme çalışması konuları değerlendirildi. Ayrıca 2018 yılında proje kapsamında yürütülecek faaliyetler planlandı. Söz konusu projenin tamamlanması ile birlikte dişi ve erkek damızlıklar buzağı çağında alınan kan örnekleri ile yapılan analizler doğrultusunda isabetli şekilde seçilebilecektir.

Haberlerde aramak istediğiniz kelimeyi yazınız