Edirne İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 9. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti

Edirne İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 9. Olağan Genel Kurulu 18 Mart 2018 tarihinde Edirne Ticaret Borsası Konferans Salonunda gerçekleşti. Genel Kurula Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil ÖZCAN, Muhasip Üye Mehmet ALDEMİR, Sekreter Üye Ercüment Serkan ÇELİKKAYA, Yönetim Kurulu Üyeleri, Serhat VAYISOĞLU, Hacı SELVİ, Denetleme Kurulu Üyeleri Ahmet KIRLIOĞLU, Cemal KARAKOÇ ve Genel Sekreter Dr. Onur ŞAHİN katılımdı. Yoğun katılım sağlanan Genel Kurulu, seçime beyaz liste ile giren Ahmet TURGAY ve ekibi üyelerden 345 oy alarak kazandı. Seçime sarı liste ile giren Tuncay AYTIN 254 oy, pembe liste ile giren Oğuz AKKUZU da 192 oy aldı.

Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil ÖZCAN açılış konuşmasında; “Bugün burada Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğimizin Genel Kurulunu yapıyoruz. Genel kurula katılımın yüksek olmasından dolayı özellikle siz yetiştiricilerimizi tebrik ediyorum. Birlikler yönetim kurullarının, başkanların Birliği değildir. Birliklerin sahibi sizlersiniz yani yetiştiricilerimiz. Bu sebeple genel kurula gösterdiğiniz katılım Birliğinize sahip çıktığınızı gözler önüne seriyor. Birlikler sizler için ve sizinle var. Üyelerimiz Birliklerine sahip çıkacak, Birlikler de yetiştiricisine daha iyi hizmet etmeye çalışacak, projeler yapacak, üyesinin sesi olacak.

Hatırlarsınız 2 sene öncesine kadar Birlikler yetiştiricisinin kredi kartı gibiydi. Üyelerimiz Birliğinden her hizmeti ve ürünü kefilsiz, vade farksız alabiliyordu. Maalesef Birliklerimizin yaşadığı ekonomik sorunlar sebebi ile sizlere bu şekilde hizmet verememeye başladık. Bu sadece Edirne, Kırklareli, Tekirdağ Birliklerinde yaşanmıyor. Türkiye’nin her yerinde Birliklerimizde yaşanıyor.  Merkez Birliği Yönetim Kurulu olarak Birliklerimizin eskiden olduğu gibi yetiştiricisine hizmet verebilmesi, sahada aktif rol alabilmesi için gayret etmekteyiz.

Birlikler, Türkiye hayvancılığında çıta atlamasına vesile olmuş özel Birliklerdir. Birlikler kurulduktan sonra hayvancılığımızın kat ettiği yol ortadadır. Bunun devam edebilmesi için Birliklerimizin hem ekonomik gücü hem de Birlik üyesi olmanın daha cazip hale getirilerek üyelerinin artması mutlaka sağlanmalıdır. Bunu hep birlikte başaracağız. Yetiştirici Birliklerine sahip çıkacak, Birlikler daha iyi hizmet sunacak. Sözlerime burada son verirken Genel Kurulumuzun Edirneli yetiştiricilerimize, Edirne hayvancılığına ve Ülke hayvancılığına hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 9. Olağan Genel Kurul sonucunun Edirneli yetiştiricilerimiz ve Edirne hayvancılığına hayırlı olmasını dileriz.

Haberlerde aramak istediğiniz kelimeyi yazınız