Dünya Toprak Günü Kutlandı

"Dünya Toprak Günü" dolayısıyla 5 Aralık 2015 tarihinde Bakanlıkta düzenlenen etkinlik Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk ÇELİK’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Yaptığı konuşmada, toprak bilgi sistemi üzerinde Bakanlık olarak çok daha ayrıntılı bir şekilde çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini de vurgulayan ÇELİK, "Toprak bizim hayat kaynağımız, toprağa zarar vermeyelim. Onunla dost ve barış içinde yaşamak durumundayız, bunun başka yolu yok. Hem dost diyeceksiniz, hem hayat kaynağım diyeceksiniz, hem de onunla  barış içinde yaşamayı uygun bulmayacaksınız, bu ne fena bir çelişkidir, ne yanlış bir yoldur" değerlendirmesinde bulundu.

Yönetim anlamında idare eden vaziyet eden bir vizyon ortaya konulması gerektiğini dile getiren ÇELİK, Bakanlık olarak sivil toplum örgütleriyle, taraflarla toprak meselesi başta olmak üzere bütün meseleleri konuşacaklarını, eksiklikleri gidermek ve gerekli adımları seri olarak ortaya koyma noktasında çalışmalar yapacaklarını bildirdi.

İlgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra Merkez Birliğini temsilen Genel Başkan Cemalettin ÖZDEN ve Genel Sekreter Dr. Hüseyin VELİOĞLU’nun iştirak ettiği etkinlik çerçevesinde ÇELİK ve beraberindekiler, Dünya Toprak Günü kapsamında Bakanlıkta kurulan stantları ve "Tarım ve İnsan" konulu fotoğraf sergisini gezdi.

IMG_6895 IMG_6789 IMG_6919    

Haberlerde aramak istediğiniz kelimeyi yazınız