Dünya Toprak Günü Kutlandı

İnsan için yaşamsal önem arz eden toprağın önemini vurgulamak amacıyla 2002 yılından itibaren her yıl 5 Aralık`ta kutlanılan Dünya Toprak Günü için 5 Aralık 2014 tarihinde Bakanlıkta düzenlenen etkinliğe Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi EKER, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilcisi Yuriko SHOIJI’nin yanı sıra çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katılım sağladı.

Merkez Birliğini temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin ÖZDEN ve Genel Sekreter Dr. Hüseyin VELİOĞLU’nun katıldığı etkinlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi EKER, ovaların korunmasının, Türkiye`nin tarım arazilerinin sigortası olduğuna işaret ederek, "Toprağımızı bölmeyeceğiz ki bölecek ekmeğimiz olsun" ifadesini kullanarak yaşam kaynağı olan toprağa hiçbir canlının insan kadar zarar vermediğine dikkat çekti.

Dünyada 800 milyonun üzerinde aç insan bulunduğuna ifade eden FAO Türkiye Temsilcisi Yuriko SHOIJI ise küresel gıda üretiminin yüzde 95`inin topraktan sağlandığını, buna rağmen dünyadaki toprakların sürekli artan tehdit altında olduğunu söyleyerek, üye ülkelere sağlıklı topraklar konusunda ortaya koyacakları çabalarda yardım etmeye hazır olduklarını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan EKER ve diğer katılımcılar, Bakanlıktaki fuaye alanında kurulan stantları gezdi.DSC_0223DSC_0265

  DSC_0179

Haberlerde aramak istediğiniz kelimeyi yazınız