Doğu Anadolu 1. Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi Elazığ’da Gerçekleşti

Elazığ İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde organize edilen ‘Sürdürülebilir Bölgesel Kalkınmada Sürdürülebilir Gıda, Tarım ve Hayvancılık’ ana temalı Doğu Anadolu 1. Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi 27-29 Temmuz 2017 tarihinde Elazığ`da gerçekleştirildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılığın Doğu Anadolu bölgesinde geliştirilmesi amacıyla düzenlenen program, yapılan çeşitli organizasyonlarla 2 gün boyunca devam etti.

Elazığ’da gerçekleştirilen programa Elazığ Valisi Çetin Oktay KALDIRIM, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hadi TUNÇ, Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Başkan Yardımcısı Yıldıray GENÇER, TKDK Başkanı Ahmet ANTALYALI, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Genel Müdürler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Elazığ İl Müdürü Turan KARAHAN, Elazığ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ümit Fırat TURAN, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği’ni temsilen Ziraat Mühendisi Onur YİĞİT ile çok sayıda davetli katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık temalı stantları inceleyen Vali Çetin Oktay Kaldırım, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tanıtım gösterisiyle program başlamıştır. Oturumlarda büyükbaş hayvancılığın sorunları dile getirilirken Merkez Birliği’nin tanıtımı da yapılmıştır.

Doğu Anadolu 1. Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi hakkında bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN, “Düzenlediğimiz bu zirve de tüm paydaşların ortaya koyacağı bilgi birikimi, tecrübe paylaşımı ve önerileri doğrultusunda sadece ilimiz için değil, bölge illerimiz ve ülke tarımı için bundan sonraki süreçte oluşturulacak eylem planlarının da bir rehber niteliğinde olacaktır. Çünkü bu zirvenin sonunda ortaya konulan bütün çalışmalarla ilgili bir sonuç raporu hazırlanacak ve bütün paydaşlara gönderilecektir” dedi.

Dünyanın ekonomik politikasının değiştiğini belirten Vali Çetin Oktay KALDIRIM, "Ekonomi, sanayileşme ile birlikte 1980`li yıların sonunda doğudan batıya doğru kaymıştır. Şuanda ise tekrar batıdan doğuya doğru ekonomide bir kayma görüyoruz. Ülke olarak biz bunun merkezinde bulunuyoruz. Yeni aktörler, ülkeler, bölgeler ve şehirler ortaya çıkmaya başladı. Bunlar yeni oyuncu olarak dünya arenasında uluslararası politikada yer almaya başladı. Bizimde bunu çok iyi değerlendirmemiz gerekli." dedi.

Haberlerde aramak istediğiniz kelimeyi yazınız