Burdur DSYB 12. Damızlık İnek Güzellik Yarışması Bayram Havasında Gerçekleşti

Burdur İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin 4. Teke Yöresi Hayvancılık Fuarı kapsamında bu yıl 12.’sini düzenlediği ‘Damızlık İnek Yarışması’ bayram havasında gerçekleştirildi. Heyecanlı geçen yarışmanın sonunda Yarıköy’den Muhammet YILDIZ’ın Tuğba isimli ineği şampiyonlar şampiyonu oldu.

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği (TDSYMB) Genel Başkanı Kamil ÖZCAN yaptığı açılış konuşmasında “Damızlık inek yarışmaları yetiştiricinin bayramıdır, bugün bizim bayramımız. Burdur`da hayvancılığın nasıl ilerlediğinin kanıtı bu yarışmadır” dedi. Burdur Uzay Çatı Fuar alanı içerisinde yapılan yarışmaya, Burdur Ak Parti Millet Vekili Bayram ÖZÇELİK, Ak Parti Burdur İl Başkanı Volkan MENGİ, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Oktay DARCAN, TDSYMB Muhasip Üyesi Mehmet ALDEMİR, Sekreter Üye Ercüment Serkan ÇELİKKAYA, Yönetim Kurulu Üyeleri Hacı SELVİ, Serhat VAYISOĞLU, Denetleme Kurulu Üyeleri Mehmet Sedat GÜNGÖR, Ahmet KIRLIOĞLU, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve TDSYMB Genel Sekreteri Dr. Onur ŞAHİN katıldılar.

Burdur’un Holstein kültür ırkı hayvan varlığının ve genetik zenginliğinin bir kez daha gözler önüne serildiği yarışmada, TDSYMB  Teknik İşler Şube Müdürü Ziraat Mühendisi İbrahim KARAKOYUNLU, Ziraat Mühendisi Onur YİĞİT, Uzman Veteriner Hekim Saadet OCAKLI, hakemlik yaptılar. Burdurlu üreticilerin alın teri ve emekleri ile yetiştirilmiş 48 adet birbirinden bakımlı ve güzel Holstein ırkı inekler hakem heyetinin seçim yaparken zorlanmasına sebep oldu.

Gençler, orta yaşlılar ve yaşlılar kategorilerinde dereceye giren hayvanların belirlenmesinin ardından üç kategori birincisinin arasından Yarıköy’den Muhammet Yıldız’ın Tuğba isimli ineği şampiyonlar şampiyonu oldu.

GENÇLER (1. LAKTASYON) KATEGORİSİ DERECEYE GİRENLER 

ORTA YAŞLILAR (2-3. LAKTASYON) KATEGORİSİ DERECEYE GİRENLER 

YAŞLILAR (4. VE ÜZERİ LAKTASYON) KATEGORİSİ DERECEYE GİRENLER  

ŞAMPİYONLAR ŞAMPİYONASI 

Haberlerde aramak istediğiniz kelimeyi yazınız