Brown Swiss Irkı Sığırlarda Tip Sınıflandırması ve Vücut Kondisyonu Değerlendirme Eğitimi Aydın’da Gerçekleştirildi

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Merkez Birliğimizce ortaklaşa yürütülen Soy Kütüğü ve Döl Kontrolü Projeleri kapsamında sığırlarda dış görünüşe göre değerlendirme çalışmaları çerçevesinde “Brown Swiss (Esmer) Irkı Sığırlarda Tip Sınıflandırması ve Vücut Kondisyonu Değerlendirme Eğitimi” düzenlendi. Eğitim Aydın’da 5-8 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Aydın DSYB ev sahipliğinde gerçekleştirilen Brown Swiss (Esmer) Irkı Sığırlarda Tip Sınıflandırması ve Vücut Kondisyonu Değerlendirme Eğitimi’nin açılış toplantısına Aydın DSYB Yönetim Kurulu Başkanı M.Sedat GÜNGÖR, Muş Alparslan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Onur ŞAHİN ve Merkez Birliği Teknik İşler Şube Müdürü Onur YİĞİT katılım sağladı.

Teknik İşler Şube Müdürü Onur YİĞİT ile Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Onur ŞAHİN tarafından verilen eğitime 14 İl Birliğinden toplam 38 kişi katıldı.

Eğitim başlangıçta teorik olarak verildi. Devam eden eğitim günlerinde Aydın DSYB üyesi işletmelerde Brown Swiss (Esmer) ırkı sığırlarda uygulama eğitimi gerçekleştirilmiştir.

Güçlü vücut kondisyonu, sağlıklı meme ve ayak bacak yapısına sahip Brown Swiss (Esmer) ırkı sığırların ülkemiz hayvancılığına kazandırılması amacıyla düzenlenen eğitimin Birlik personellerine ve Birlik üyelerine hayırlı olmasını dileriz.

Haberlerde aramak istediğiniz kelimeyi yazınız