9. SÖS TOPLANTISI ANTALYA’ DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiriciler Merkez Birliği tarafından müştereken yürütülen Soykütüğü ve Önsoykütüğü Projeleri kapsamında düzenlenen 9. Yıllık Değerlendirme ve Eğitim toplantısı,  24-26 Kasım 2015 tarihleri arasında Antalya ilinde gerçekleştirildi.

Açılışına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa KAYHAN, GTHB Hayvancılık Genel Müdürlüğü Islah ve Geliştirme Daire Başkanı Dr. Bekir ANKARALI, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Cemalettin ÖZDEN, TDSYMB Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri, 81 İl’in Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerine mensup il proje sorumluları, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanları ve çalışanlarının katıldığı toplantıda, hayvancılık desteklemeleri, hayvan hareketleri, hayvan sağlığı, soykütüğü ve önsoykütüğü sistemi, döl kontrol projesi, suni tohumlama mobil kayıt sisteminin tanıtımına kadar pek çok konu ele alındı.

Yaptığı açılış konuşmasında kent nüfusunun artması ile çiftlik düzeyinde üretime geçildiğini belirten Mustafa KAYHAN Türkiye’de bir değişim süreci yaşandığını ve dünyadaki üretim ile mukayese edildiğinde Türkiye’nin 10 yıl önce süt üretim miktarı bakımından 20. sıradayken 9. sıraya yükseldiğini ve süt üretiminin 8.5 milyon tondan 18.5 milyon tona yükseldiğini vurguladı.

Döl kontrol projesinin Türkiye’nin bağımsızlık projesi olduğunu belirten Genel Başkanımız Cemalettin ÖZDEN ise hastalıklarla mücadele konusunda sektörün her kesiminin üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

Toplam üç gün süren toplantı çerçevesinde TARSİM Hayvan Hayat Sigortası Müdürü Orhan SARITEPE, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü Tarımsal Pazarlama Grup Başkanlığı Yöneticisi Gamze ERTAN, GTHB HAYGEM Sokyütüğü ve Önsoykütüğü Sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Kemalettin ÖZCAN, Veteriner Hekim Necla KALKAY, Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Armağan HAYIRLI, GTHB Gıdı Kontrol Genel Müdürlüğünden Veteriner Hekim İlhan TAŞCI Merkez Birliği Teknik İşler Şube Müdürü Dr. Onur ŞAHİN, TDSYMB personellerinden Ziraat Mühendisi İbrahim KARAKOYUNLU, Menemen Suni Tohumlama Laboratuvar Sorumlusu Veteriner Hekim Serdar KARAGÖZ ve Yazılım Uzmanı Sencer GÜLTUNA gerçekleştirdikleri sunumlar ile katılımcılara bilgi verdi.

Ayrıca Değerlendirme ve Eğitim toplantısı dahilinde Merkez Birliği Personeli Yazılım Uzmanı Sencer GÜLTUNA tarafından Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Gaziantep,  Mardin, Sakarya, Tekirdağ, Tokat, Tunceli ve Van İl Birlik personellerine ortak web platformu kapsamında eğitim verilmiştir.

Not: Toplantı süresince yapılan tüm sunumlara, Haberler  butonundan ulaşabilirsiniz.

IMG_6397 IMG_6498 IMG_6447 IMG_6458 IMG_6434 IMG_6425 IMG_6561 IMG_6545 IMG_6598 - Kopya IMG_6522 IMG_6679 IMG_6475 IMG_6574 IMG_6694 IMG_6756

Haberlerde aramak istediğiniz kelimeyi yazınız