Geleneksel Resim ve Şiir Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü ve Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği ortaklığında, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlikleri üyelerinin çocukları ve torunlarına yönelik olarak 2009 yılından itibaren düzenlenen ve geleneksel hale gelen resim ve şiir yarışması bu yıl “Sütle Büyüyorum, Geleceğe Yürüyorum” konu başlığı altında düzenlendi.

Ziraat Bankası sponsorluğunda ve Allflex, Bentley ve Ulu Kimya Firmalarının desteğiyle gerçekleştirilen yarışmada dereceye girenlere ödülleri, 27 Ocak 2016 Çarşamba günü Ankara Üniversitesi Rektörlüğü Eczacılık Fakültesi 50. Yıl Sergi Salonunda düzenlenen tören ile sahiplerini buldu. Ayrıca Türkiye’nin dört bir yanından yarışmaya katılan ve dereceye giren çocuklar ile aileleri tören öncesinde Anıtkabir’i ziyaret etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Sayın Mehmet DANİŞ, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Ayhan ELMALI ve Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Sayın Cemalettin ÖZDEN’in açılış konuşmalarını yaptığı Resim ve Şiir Yarışması ödül ve sergi açılış törenine Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Gülbin ÖZÇELİKAY, Ziraat Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Gökhan SÖYLEMEZOĞLU, Veteriner Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Oğuz SARIMEHMETOĞLU, GTHB Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Sayın Dr. İbrahim ÖZCAN, Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Sayın Muhsin TEMEL, TARSİM Ankara Bölge Müdürü Sayın Murat KAYA ve Müdür Yardımcısı Sayın Hanifi CAN, Ziraat Bankası Ankara Bölge Müdürü Sayın Bahadır TURGUT, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Yunus GÜZEL ve Nurhan DAYAN, Denetleme Kurulu Üyesi Yaşar KAHYA’nın yanı sıra Burdur DSYB Başkanı Kamil ÖZCAN, Balıkesir DSYB Başkanı Kemal ÇAKIRCA, Kocaeli DSYB Başkanı Cemil GÜLFEN, Bolu DSYB Başkanı Muzaffer BİLİCİ ve Sinop DSYB Başkanı Şahin EĞLENCEOĞLU katıldılar.

Resim ve şiir kategorisinde, 7-9 yaş ve 10-12 yaş olmak üzere iki ayrı yaş grubunda düzenlenen yarışmada, birincilere diz üstü bilgisayar, ikincilere dijital video kamera, üçüncülere dijital fotoğraf makinesinin yanı sıra üç yarışmacıya Merkez Birliği ve Ziraat Bankası Özel Ödülü, mansiyon ödülü kazananlara ise çeşitli kırtasiye malzemeleri hediye edildi. Ayrıca tüm yarışmacılara Ziraat Bankası tarafından Ziraat Bankasına özel kumbara verildi. Ödül töreninin ardından dereceye giren resim ve şiirlerin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.

Yarışmanın düzenlenmesinde başta Ankara Üniversitesi Rektörlüğüne, maddi, manevi her zaman yanımızda olan Ziraat Bankasına ve yarışmaya katılan geleceğin yetiştirici adayı olan tüm çocuklarımıza teşekkürlerimizi sunarız.

Ödül almaya hak kazanan yarışmacıların listesine buradan ulaşabilirsiniz.

IMG_8029 IMG_7907 IMG_7887   IMG_7896 IMG_7914 IMG_7924 IMG_8010 IMG_7961 IMG_7972 IMG_7991 IMG_7995 IMG_8001 IMG_7951 IMG_7964 IMG_7981   IMG_7782 IMG_7822  

Haberlerde aramak istediğiniz kelimeyi yazınız