Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk ÇELİK Sektör Temsilcileriyle Buluştu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk ÇELİK 8 Aralık 2015 tarihinde hayvancılık alanında faaliyet gösteren süt, kırmızı et, arıcılık, kanatlı sektörlerinin ve yem sanayicilerinin temsilcileriyle Bakanlıkta bir araya geldi.

Toplantıya Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Cemalettin ÖZDEN, Genel Sekreteri Dr. Hüseyin VELİOĞLU ve Bursa DSYB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail ANIL’ın yanı sıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı üst düzey bürokratları ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katıldı.​

Toplantının kapanış konuşmasında iki konuyu kamuoyuyla paylaşmak istediğini ifade eden Sayın Bakan, öncelikle 17 aydan beri çiğ süt fiyatında artış olmadığını bu nedenle geçmiş 3 aylık süt destekleme primini litre başına 9 kuruş olarak belirlediklerini ve önümüzdeki dönemde üreticilerin maliyeti ve çiğ süt fiyatına göre çiğ süt destekleme primlerini belirlemeye devam edeceklerini vurguladı. Dana başına verilen besi desteği ödenmesi ile ilgili sözleşme yaptıranlara ise 200 TL, sözleşmesiz olanlara 150 TL ödeneceğini belirtti.

IMG_6987 IMG-20151208-WA0013 IMG_6957

Haberlerde aramak istediğiniz kelimeyi yazınız