11. SÖS Yıllık Proje Değerlendirme ve 9. Muhasebe Eğitim Toplantısı Gerçekleştirildi

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği tarafından ortaklaşa yürütülmekte olan Soy Kütüğü, Ön Soy Kütüğü ve Döl Kontrolü Projeleri kapsamında düzenlenen 11. SÖS Yıllık Değerlendirme ve Eğitim Toplantısı ile 9. Muhasebe Eğitim Toplantısı 27-29 Kasım 2018 tarihinde Antalya’da gerçekleştirildi.

Toplantıya, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü Islah ve Geliştirme Daire Başkanı Adem BÖLÜKBAŞI, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa ÖZEN, Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil ÖZCAN, Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri, ve Denetleme Kurulu Üyeleri, İl Tarım ve Orman Müdürlüklerine mensup il proje sorumluları, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliklerinin Başkanları, Birlik Sorumlu Müdürleri ve personelleri katılım sağladı.

Açılış konuşmasında Genel Başkan Kamil ÖZCAN birliklerin önemine dikkat çekerek; “Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlikleri Bakanlığımızın desteği ve Merkez Birliğimizin ortaya koymuş olduğu gayretlerle 150 bin asıl üye, 1500 çalışan ve 950 saha hizmet aracı ile kısıtlı ekonomik imkânlarına rağmen yürütmekte olduğu ırk ıslahı faaliyetlerinde Türkiye hayvancılık sektörünün örnek ve önemli bir kurumu haline geldi.” dedi. Genel Başkan, Bakanlığımız ve Merkez Birliğimizin birlikte yürütmekte olduğu projelerden söz ederek; “Döl Kontrolü Projesi sayesinde üretilen kaliteli boğa spermaları Gentürk markası altında Türkiye sığırcılık sektörünün kullanımına sunulmaya devam ediyor. Bununla da kalmayıp, geçen hafta içerisinde Azerbaycan’a hatırı sayılır miktarda Gentürk spermamızdan ihraç ettik.” dedi. ÖZCAN, değerlendirme ve eğitim toplantıları çerçevesinde işlenecek konulardan bahsederek uygulamalar konusunda yaşanan sorunların çözülmesini temenni etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı HAYGEM Islah ve Geliştirme Daire Başkanı Adem BÖLÜKBAŞI ise ıslahın ülke hayvancılığı için son derece önemli olduğunu vurgulayarak, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliklerinin Bakanlıkla ortak çalışmakta olan örnek kuruluşlar olduğunu belirtti.

Toplam üç gün süren toplantı süresince; Islah ve Geliştirme Daire Başkanlığından Ziraat Yüksek Mühendisi Kemalettin ÖZCAN, Veteriner Hekim Kiraz ÖZKAN, Veteriner Hekim Emine ÖKSÜZ DURMAZ, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanlığından Veteriner Hekim Ahmet ERCAN, Veteriner Hekim Halit TANRIVERDİ, Altyapı Çevre ve İzleme Daire Başkanlığından Veteriner Hekim Şifai Şerif TARAYICI, Büyükbaş ve Küçükbaş Daire Başkanlığından Veteriner Hekim Öner ÖZBEY, Yeminli Mali Müşavir Aziz Bora ELÇİN, Ziraat Bankası Yöneticilerinden Işılay SAĞLIK, Ümit ÇELİKTEN, TDSYMB İdari ve Mali İşler Şube Müdürü M. Cüneyt BAYOĞLU, Teknik İşler Şube Müdürü İbrahim KARAKOYUNLU ve Yazılım Uzmanı Sencer GÜLTUNA sunumları ile katılımcılara bilgi verdiler. Muhasebe ve teknik alanlarda yapılan bilgilendirme sunumlarının ardından tüm katılımcıların iştirakiyle genel bir değerlendirme oturumu yapılarak toplantı programı sona erdi. Tüm iştirakcilere katılımlarından ve katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

 

Haberlerde aramak istediğiniz kelimeyi yazınız