Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği tarafından ortaklaşa yürütülmekte olan Soy Kütüğü ve Ön Soy Kütüğü Projeleri kapsamında düzenlenen 10. SÖS Yıllık Değerlendirme ve Eğitim Toplantısı ile 8. Muhasebe Eğitim Toplantısı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü Islah ve Geliştirme Daire Başkanı Dr. Bekir Ankaralı, Genel Başkan Kamil Özcan, Merkez Birliği Yönetim Kurulu, 81 İl’in Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerine mensup il proje sorumluları, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanları ve Birlik Sorumlu Müdürleri ve personellerinin katılımıyla 18-22 Aralık 2017 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi.
Açılış konuşmasında Genel Başkan Kamil Özcan, ıslahın önemine dikkat çekerek, “Burada bulunan her çalışanımız ülke hayvancılığına yön vermektedir. 1995’teki ülke hayvancılığını, ülke hayvancılığının verimlerini, hayvancılık yapan üreticilerin kültürünü, bu birliklerin kurulması ile ülke hayvancılığının nasıl bir ivme kazandığını bir film şeridi gibi kafanızda canlandırın. Damızlık Birlikleri olarak ne iş yaptığımızı buradan görebilirsiniz. 1995’te ülkemizdeki hayvan varlığımızın süt ortalaması 1800-2000 litre, karkas ortalamamız ise 160 kilogramlardaydı. Şuanda Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyelerinin süt ortalaması 7000 litreyi bulmuş, karkas kesim ağırlığı ise 260 kilograma gelmiştir. Bu nasıl olmuş? Islaha önem ve destek verilerek olmuştur. Bakanlıkla ortak çalışarak, bu ülkede verim kayıt sisteminin ve küpeleme işleminin nasıl yapılacağını gösterdik. Bunları ancak ıslahı bilen kayıt sistemini bilen emek harcamış alt yapısını oluşturmuş 81 ilde de teşkilatlanmasını tamamlamış olan bizler yapabiliriz. Islahı, kayıdı, ve sizleri önemsiyorum.” şeklinde konuştu. 